Gépgyártó és Forgalmazó Kft.

Szemcseszórás

A szemcseszórás során nagy nyomású levegővel fémszemcséket juttatunk a munkadarabokra. A szemcseszórás eljárás a legalkalmasabb a szennyezett, korrodált fémfelületek tisztítására. A szemcseszóró teremben vas, acél alapanyagok, hegesztett szerkezetek felülettisztítása, revétlenítése, festés előtti felület előkészítése történik.
A sűrített levegős szemcseszórás esetén a szóróanyagot-általában különböző méretű fém szemcsét-a sűrített levegő energiáját felhasználva, nagy sebességgel a tisztítandó felületre repítjük. A nagy energiával becsapódó szemcse a koptató súrlódó hatás következtében eltávolítja a tisztítandó anyag felületi rétegét.

A legjobb, legdrágább festék sem nyújthat megfelelő védelmet, ha a korrózió belülről dolgozik. Szemcseszórással mindenféle fémfelületről eltávolítható a nem kívánt rozsda, reve, régi festék.

A szemcseanyag minőségét és mennyiségét a kezelendő alapanyag határozza meg.

A szemcseszórás során SA 2.5-3 minőségű felület érhető el, amire a standard alapozó és fedőlakkokon kívűl jó mínőségű porfesték bevonat is felvihető.
Az SA 3 minőségű felület megfelel a cinkszórás alkalmazására is,mely jelenleg egyike a legkorszerűbb korrózióvédő technikáknak. Sok esetben kiválthatja a ma még tömegében alkalmazott horganyzást.

A szemcseszórás másik nagy előnye a felületi érdesség kialakÍtása, mely kiválóan tapadó felületet hoz létre a későbbi bevonatok számára.

Festett vagy korrodált fémfelületek szennyeződéseinek eltávolítása különböző tisztasági fokozatban történhet!

OMSG Hevederes szemcseszóró berendezés     

Típus: SG 2,5 RNP-FAC
Max. Terhelhetőség: 500 kg
Max. Térfogat: 0,15 m
Max. Munkadarab tömeg: 10 kg

hevederes.PNG