Gépgyártó és Forgalmazó Kft.

LV Metal Kft. telephelyfejlesztése 2011

Társaságunk sikerrel pályázott az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési
Programja keretében meghirdetett „Telephelyfejlesztés a régiókban” című pályázati kiírásra, ahol közel 95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert fejlesztési elképzelése megvalósításához. A 190 millió forintos összköltségvetésű beruházással a Kft. a meglévő telephelyét egy 1100 m2-es csarnokkal bővítette.

A Telephelyfejlesztésre 2011-ben kiírt pályázati program keretében a fejlesztési elképzelésünk megvalósításához 50%-os mértékű vissza nem terítendő támogatást nyertünk „Az LV Metal Kft. telephelyfejlesztése 2011” című projektünkkel. A támogatási kérelmet 2011 szeptemberében nyújtottuk be a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, mint Közreműködő Szervezet részére, és 2012. év legelején támogatói döntésben részesültünk. A kapuvári ipari parkban megvalósuló beruházás kivitelezési munkálatai 2012 augusztusában meg is kezdődtek és a beruházás 2013 szeptemberében eredményesen le is zárult.

Az LV Metal Kft fő profilja a lemezmegmunkálás, mely modern lézervágógéppel történő darabolásból és élhajlító gépen történő méretre hajlításból áll.

A projekt megvalósításának az volt az indoka, hogy a rendelkezésre álló 1200 m2-es gyártócsarnokot kinőtte a vállalkozás. A felfutó termeléshez jelentős mennyiségű alapanyag szükséges, mely fedett, zárt tárolást igényel, továbbá a megnövekedett késztermék mennyiség szakszerű tárolása is problémát okozott. Ezen túlmenően a beruházás megvalósítása mellett szólt, hogy további termelő berendezések telepítése vált szükségessé, mely a helyhiány miatt eddig nem történhetett meg.

Az infrastrukturális beruházással a vállalkozás telephelye egy 1100 m2-es csarnokkal bővült, melynek köszönhetően a működésre rendelkezésre álló terület majdnem megduplázódott, amely a gyártási kapacitás jelentős bővítését tette lehetővé. Ezzel elhárultak az akadályok a nyugat-európai export növelésére irányuló hosszú távú célkitűzések előtt.

A projekt szerves része az új munkahelyek teremtése, amelyből a projekt megvalósítására tervezett 1 fő pályakezdő felvétele már megvalósult, illetve a fenntartási időszak alatt további, újonnan felvett munkavállalók foglalkoztatására is sor fog kerülni.

A projekt megvalósításának időszaka: 2012.02.01. – 2013.11.30.

  • Kedvezményezett neve és elérhetôsége: LV Metal Gépgyártó és Forgalmazó Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi u. 13.
  • Hiperhivatkozás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, és a Közremûködô Szervezet honlapjára jól látható helyen:


www.nfu.hu

www.westpa.hu

USZT_logo_big_P368.jpg